Orchideacsodák

Menü

Amit kínálunk

Névnapok

03.19.Bánk, József
03.20.Klaudia
03.21.Benedek
03.22.Beáta, Izolda
03.23.Emőke
03.24.Gábor, Karina
03.25.Irén, Írisz
Hirdetes

Közösség

Bulbophyllum lepidum

Nagyobb képért kattints a képre!

Méret: blokkos - kisméretű

Fényigény: közepesen fényigényes

Hőmérséklet: mérsékeltházi-melegházi

Vízigény: közepesen vízigényes

Pára: közepes páratartalom (50-70%)

Állapot: virágzóképes

Szinonímák:

Vásárlói vélemények:
Télen is épségben megérkezik!

Bulbophyllum lepidum gondozása

Megtalálható: Indiában, Mianmarban, Laoszban, Thaiföldön, Malajziában, Kambodzsában, Vietnámban és Indonéziában  mohás sziklákon és faalapokon 300–1100 méteres magasságban.Hőmérséklet 18-25 fok,Páratartalom 70-90%,Virgzási időszak  nyártól őszig.

A Bulbophyllum lepidum egy kis termetű orchidea faj, melyet ma Bulbophyllum flabellum-veneris néven is ismernek. Legyezőre emlékeztető színpompás virágai igen impozánsak és mutatósak. Mivel a növény kis helyet igényel, jó választás lehet  gyűjteményekben.

A Bulbophyllum lepidum előfordul Indonézia, India, Laosz, Malayzia, Kambodzsa és Vietnám kiterjedt területein, örökzöld erdők mohos szikláin. Ez a faj természetes élőhelyén állandó tápanyagot, magas páratartalmat és állandó légmozgást kap. Parafára felkötve vagy orchidea cserépbe ültetve egyaránt tathatjuk, de gondoskodnunk kell a kielégítő víz – és tápanyag ellátásról.
Virág mérete 2,5 cm, melyek egy 15-20 cm hosszú virágszáron jelennek meg. A Bulbophyllum lepidum 10-13 virágot hoz. Néha találkozhatunk ezzel a fajjal Cirrhopetalum lepidumként is. 

Ár: 5 800 Ft

Tisztelt Látogató! Szeretnénk tájékoztatni, hogy webáruházunk felhasználói élményének fokozása érdekében sütiket alkalmazunk. Webáruházunk használatával ön ezen tájékoztatásunkat tudomásul veszi.