Orchideacsodák

Menü

Amit kínálunk

Névnapok

12.12.Gabriella
12.13.Luca, Otília
12.14.Szilárda
12.15.Valér
12.16.Aletta, Etelka
12.17.Lázár, Olimpia
12.18.Auguszta
Hirdetes

Közösség

Brassavola nodosa

Nagyobb képért kattints a képre!
Értesíts, amikor elérhető!
E-mail cím:
A Brassavola nodosa orchidea virágainak jellegzetessége a hatalmas, szív formájú fehér ajak, melyet csillag alakot formáló zöldesfehér, elvékonyodott lepellevelek kereteznek. E gyönyörűségek tavasszal és nyáron nyílnak, szépségüket kellemes illatuk teszi teljessé...

Méret: blokkos - kisméretű

Fényigény: közepesen fényigényes

Hőmérséklet: hidegházi

Vízigény: közepesen vízigényes

Pára: közepes páratartalom (50-70%)

Állapot: virágzóképes

Szinonímák:

Vásárlói vélemények:
Télen is épségben megérkezik!

Brassavola nodosa gondozása

Brassavola nodosa:

A Brassavola nodosa orchidea virágainak jellegzetessége a hatalmas, szív formájú fehér ajak, melyet csillag alakot formáló zöldesfehér, elvékonyodott lepellevelek kereteznek. E gyönyörűségek tavasszal és nyáron nyílnak, szépségüket kellemes illatuk teszi teljessé.

A Brassavola nodosa orchidea a természetben Közép- és Dél-Amerikában található meg, a tengerparton és belsőbb területeken egyaránt, 500 méteres magasságig. Bulbái megnyúltak, hegyesek, szukkulensek, különleges megjelenése miatt igen kedvelt a gyűjtők körében.

A Brassavola nodosa sokat tűrő, könnyen nevelhető orchidea, ezért kezdőknek is ajánlható, mert elviseli a szárazságot és a legtöbb kezelési hibát is. Parafa blokkon tartva nevelhetőa legsikeresebben, mert a gyökerek érzékenyek a túlöntözésre. Magas a fényigénye, de csak szórt napfénynek tegyük ki, a túl erős közvetlen napfényt kerüljük. Szereti a magas páratartalmat, nyáron bőséges öntözést és orchidea tápoldattal való tápozást kíván.

Télen fogjuk vissza az öntözés és tápozás mennyiségét, mert szüksége van néhány hetes szárazabb nyugalmi periódusra. Pihenés után általában gazdagabban virágzik.

Ár: 5 800 Ft

Tisztelt Látogató! Szeretnénk tájékoztatni, hogy webáruházunk felhasználói élményének fokozása érdekében sütiket alkalmazunk. Webáruházunk használatával ön ezen tájékoztatásunkat tudomásul veszi.